miercuri, 5 iunie 2013

Focaccia cu rosii

O paine aromata si foarte, foarte gustoasa ! La micul dejun sau in pachetul de gustare, este o paine cu mare cautare J.
Timp de pregatire: 130’


Ingredientealuat:

300 ml lapte

200 ml apa

2 lingurite sare de mare

1 lingura zahar

50 ml ulei de masline

½ lingurita oregano

½ lingurita chimen macinat

½ lingurita cimbru

1 kg faina alba

2 lingurite drojdie uscata

Ingrediente glazura:

100ml ulei de masline

8 rosii mici

3 crengute rozmarin proaspat

1 fir busuioc proaspat

Mod de preparare:

Punem ingredientele pentru aluat, in masina de paine, exact in ordinea enumerata mai sus, apoi setam aparatul pentru framantat si dospit.

Intre timp, pregatim o tava antiaderenta ( de preferat) in care punem jumatate din ulei, il intindem cu o pensula, pe toata suprafata sic and aluatul este gata, il rasturnam direct in tava. Il intindem cu mainile unse, adaugam deasupra si restul de ulei, facem si cateva adancituri in aluat, acestea se vor umple cu ulei, dar nu va speriati..uleiul nu este prea mult. Tocam frunzele, le presaram deasupra, asezam si rosiile feliate, mai presaram putina sare de mare si dam la cuptor pentru 35-40’.

Se taie felii si se serveste dupa ce s-a racit.

Pofta buna!



Un comentariu:

Claudia Mic spunea...

Salut, te invit cu mare drag la un concurs organizat de mine. Bafta multa!
http://3sisterscooking.blogspot.com/2013/06/pentru-ca-am-depasit-pragul-de-1600.html